Kategoriat
Yleinen

Tapahtumatuotantoa, somepostauksia ja markkinointia – Janin pajajakso oli täynnä hienoja kokemuksia

Olin vielä kotipalvelutyössä Raahen kansalaistaloyhdistys Jyty ry:llä, kun yhtenä päivänä törmäsin Youtubessa videoon jossa esiteltiin kaupungin uusia työpajoja. Toimisto- ja markkinointipajasta kertova osuus herätti mielenkiinnon välittömästi. ”Tuohan vaikuttaa ihan mun jutulta”. Kävin haastattelussa ja lopulta aloitin työt markkinointipajalla helmikuussa 2018.

Heti ensi töikseni pääsin mukaan Puluvärkki ICE-tapahtuman järjestelyihin, johon laadin taustamusiikit. Liityin myös Somen Supersankareihin, jossa hahmokseni tuli ensin herra Insku. Vähän myöhemmin sain oman supersankarihahmon nimeltä Tube. Osallistuimme hyväntekeväisyyshaasteviestiin ja hauskaa oli koko porukalla.

Liityin myös mukaan Musapajalle, joka tuolloin oli aloittelemassa toimintaansa. Ensimmäinen keikka oli toukokuun lopussa kampuksella pidetyssä Siivouspäivässä. Olihan se jännittävä ja ikimuistoinen kokemus. Kommelluksiltakaan ei vältytty. sillä kitarastani katkesi kieli ennen keikkaa. Onneksi meillä oli yksi varakitara mukana, soitin sitten sillä keikan loppuun. Keikka oli menestys ja sen seurauksena saimme kesälle esiintymiset Raahen Meripäiville ja Rantajatseille.

Kiiltomatosuunnistuksen järjestäminen vuoden 2018 Raahen Pimiöille oli hieno kokemus. Oli mahtavaa päästä kokeilemaan omia taitoja tapahtumajärjestämisen saralla. Iso kiitos tiimikaverilleni Marialle, jota ilman en olisi niin vaativasta urakasta yksin suoriutunut. Marian kannustus ja apu oli korvaamatonta. Kiiltomatosuunnistus sai suuren suosion osakseen ja oli hienoa nähdä iloiset ilmeet lasten kasvoilla.

Seuraavan vuoden Pimiöille toteutin Sankaripajan, jossa pelastusalan toimijat pääsivät esittelemään omaa toimintaansa yleisölle. Sankaripaja oli tiimikaverini Airan idea, jonka päätimme toteuttaa. Sankaripaja keräsi mukavasti yleisöä ja olin tyytyväinen toteutukseen.

Olen myös oppinut paljon sosiaalisesta mediasta ja kuvankäsittelystä pajajaksoni aikana. Esimerkiksi Instagram oli minulle täysin tuntematon käsite ennen pajalle tuloa. Pajalla opin tekemään hienoja ja varsin visuaalisiakin postauksia eri alustoilla, kuten Canvalla. Nykyisin minulla on Instagramissa oma tili, jota päivitän säännöllisesti.

Näitä blogijuttuja on ollut myös todella mukavaa kirjoittaa. Toivottavasti myös te lukijat olette näistä artikkeleista nauttineet.

Pajajaksoni on pitänyt sisällään paljon hienoja kokemuksia tapahtumatuotannosta markkinointiin. Tapahtumissa aion olla mukana jatkossakin talkoolaisena. Suuntaan kohti uusia seikkailuja monta kokemusta rikkaampana.

-Jani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s