Tapahtumavuosi 2020 saatiin virallisesti käyntiin, kun Rekkoolin Wanhan Pihan avajaiset järjestettiin Raahen kampusalueella. Mitä kaikkea muuta Raahessa on keväällä ja kesällä luvassa?

Hanketoiminnan ja kehittämisen vuoden 2020 tapahtumat on ehditty organisoida hyvin nykyisen johtajan Hannele Meskuksen johdolla. Sari Niskala ja Tarmo Somero valottivat Hanketoiminnan blogistille hieman, mitä kaikkea on luvassa.

Millainen fiilis Rekkoolin avajaisista jäi?

Sari: Ihan hyvä. Olin positiivisesti yllättynyt, että väki löysi paikalle vaikka meillä ei kauheasti ollut markkinointiin aikaa. Se oli mukava huomata.

Tarmo: Komppaan Saria ihan täysin. Hyvillä fiiliksillä.

Mitä Hanketoiminnalla on keväällä luvassa?

Tarmo: Keväällä on perinteiset pönttötalkoot Pesät kodittomille, jotka pidetään lauantaina 4.4.2020. Siitä tiedotetaan enemmän sitten vähän lähempänä tapahtumaa. Tapahtumassa siis rakennetaan linnunpönttöjä Rekkoolin alueella. Raahen seudun luonnonystävät ja SEY Raahe toimivat tapahtuman yhteistyökumppaneina. Huom! Pönttötempaus – Pesät kodittomille! on peruttu koronavirustilanteen vuoksi, mahdollinen uusi tapahtuma-ajankohta ilmoitetaan myöhemmin (lisätty 27.3.2020).

Toukokuussa osallistumme Valtakunnalliseen Siivouspäivään, joka pidetään lauantaina 23.5.2020 Raahen kampusalueella, Rekkoolin Wanhalla Pihalla. Siellä on luvassa kirpputorimeininkiä ja ihmisillä on mahdollisuus tulla myymään omia tavaroitaan. Alueelle on tarkoitus saada Hyvän Arjen Askeleet -hanke mukaan maukkaine kansainvälisineen ruokineen. Tarkoitus olisi myös markkinoida Taimienvaihtopäivää siinä samalla.

Mitä kaikkea Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivillä on tänä vuonna luvassa?

Sari: Meripäivillä on tietenkin tuttuun tapaan mukana Komerssin vanhanajan markkinat. Lapsille suunnattu Lallin ja Siken Meriseikkailu järjestetään jälleen tänäkin vuonna. Tuttuun tapaan mukana myös purjelaivoja sekä paikallisia meritoimijoita.

Meillä on myös perjantaina leikkimielinen koko päivän kestävä voimamieskilpailu, joka alkaa aamulla ja päättyy illalla finaaliin. Ohjelmassa on muun muassa lekalla lyöntiä. Perinteisiä käsityöläisnäytöksiä on myös mukana, kuten köydenpunontaa ja luonnonvärjäysnäytöksiä. Teatterilta on katuteatteriesityksiä tulossa.

Tapahtuman aikana Pohjanmaan Vossikka kuljettaa yleisöä. Ruiskuhuoneella esiintyvät Martti Servo ja Napander perjantaina ja Flesh Roxon lauantaina. Ruiskuhuoneella on lauantaina myös Raahen Käenvääntäjien järjestämät Rantaväännöt.

Paljonko on Komerssin vanhanajan markkinoille tullut ilmoittautuneita myyjiä tähän mennessä?

Sari: Myyjätilanne on tänä vuonna hyvällä mallilla, puolet paikoista on jo täytetty. Myyjiä on saatu mukaan todella aikaisessa vaiheessa erittäin paljon. Mukaan haluavien myyjien kannattaa siis aktivoitua. Meidän tarjoamat kojupaikat alkavat olla aika lailla täynnä, kannattaa siis toimia nopeasti. Ilmoittautumisaikaa on 21.6. saakka.

Komerssin vanhanajan markkinoiden myyjiä
Komerssin vanhanajan markkinat henkivät purjelaivakauden tunnelmaa.

Mitä Raahen Pimiöillä on tänä vuonna luvassa?

Sari: Tuttuun tapaan Löylykylä on jälleen tänä vuonna mukana perjantaina ja lauantaina. Perjantaina on saunaparaati, joka lähtee jäähallilta. Löylykylässä on myös mukana kahavila Saunapiika. Meillä on myös vihtantekonäytöksiä. Lisäksi Kopsan Mopopojat esiintyy. Perjantaina järjestetään kaikille saunantuojille VIP-saunailta, jossa yleisö voi käydä tutustumassa esiteltäviin saunoihin. Yleisö pääsee sitten lauantaina saunomaan koko päivän ajan kello 12-22 välisenä aikana.

Perjantaina on Pimiöitten päälavalla Taikuri Kari esiintymässä, luvassa on myös lähitaikuutta. Lauantaina on kesäsirkus Albertin ilma-akrobatiaesityksiä, he myös järjestävät yleisölle maksuttoman sirkustyöpajan. Löylykylässä on myös monenlaista ohjelmaa lauantaipäivän aikana. Lauantai-illan päättää tulitaideryhmä Tulikukan tulinäytös. Ruiskuhuoneella esiintyy Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus.

Tulikukka-tulishow
Tulikukka-tulitaideryhmän tulishow huipentaa Raahen Pimiöiden lauantai-illan

Onko Löylykylässä luvassa mitään uutta vai mennäänkö samalla kaavalla kuin viime vuonna?

Sari: Löylykylässä on tänä vuonna ihan oma juontaja, joka on paikalla koko Löylykylän ajan. Hänen osaltaan tulee sitten hieman uudenlaistakin ohjelmaa. Tarkoitus olisi, että ohjelma pysyisi koko ajan jatkuvana eikä tulisi hiljaisia taukoja ollenkaan.

Onko Pimiöiden ohjelma tänä vuonna kokonaan Rantatorilla vai onko Härkätorille myös jotain tulossa?

Sari: Härkätorille on tulossa Kiiltomatosuunnistuksen lähtö ja maalipiste. Tapahtuma keskittyy rantaan, mutta osatapahtumia on myös eri puolilla kaupunkia.

Lisätietoa tapahtumista on luvassa kevään aikana. Pysy kuulolla!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: