Kategoriat
Yleinen

”Nämä illat on tarkoitettu ihan kaikille”

Hyvän arjen askeleen -hankkeen kansainvälisiä iltoja pidetään joka toinen keskiviikko Raahen kampusalueella Pitkänkarin koulun entisissä tiloissa. Hanketoiminnan blogisti kyseli projektipäällikkö Arexie Röngän tunnelmia keskiviikkona 11.12.2019 pidetyn joulujuhlan jälkeen.

Millainen jälkifiilis on keskiviikkona 11.12. pidetyn joulujuhlan jälkeen?

– Se oli todella hieno ja lämmin tilaisuus. Tuli todella hyvä ja palkitseva fiilis tästä työstä. Näin lyhyessä ajassa on saavutettu niin paljon, että on saatu vanhat sekä uudet asiakkaat tulemaan tänne monikulttuuriseen kohtaamispaikkaan. Ilmeisesti meidän Hyvän arjen askeleet -hankkeen asiakaspalvelu ja työ on nyt tehnyt hyvän vaikutuksen asiakaspiiriin. Todella, todella palkitseva fiilis on niin joulujuhlasta kuin koko työstä muutenkin. Haluaisin kiittää myös Raahen kaupungin Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikön henkilökuntaa, sekä yhteistyökumppaneita Raahen seurakuntaa ja SPR Raahen tyttöjä.

Kerro hieman, mitä kaikkea kansainvälisissä illoissa tehdään?

– Nämä kansainväliset illat ovat joka toinen keskiviikko kello 17-19. Päätavoite on saada kaikki Raahen sekä Siikajoen maahanmuuttajat ja suomalaiset yhteen samaan kohtaamispaikkaan ja samaan pöytään. Meillä on kansainvälisiä teemailtoja, joskus meillä on peli-iltoja, kulttuuri-iltoja, ruoka- sekä kattausiltoja koska ruoka tuo ihmiset yhteen. Eri teemat voivat olla esim. Suomen luonnosta, talvesta, turvallisuudesta, yhteiskunnasta ja työkulttuurista.

Kattausilloissa tehdään asiakkaiden kanssa yhdessä etnisiä sekä suomalaisia ruokia. Näin maahanmuuttajat tutustuvat suomalaisiin ruokiin ja tapoihin. Vastavuoroisesti kantaväestö tutustuu uusiin kulttuureihin, eli puhutaan kaksisuuntaisesta kotouttamisesta. Hyvän arjen askeleet -hankkeen päätavoite on edistää kaksisuuntaista kotouttamista sekä hyviä etnisiä suhteita kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä.

Millaisen vastaanoton kansainväliset illat ovat saaneet ihmisten keskuudessa?

– Mielestäni tapahtumat ovat saaneet todella hyvän vastaanoton, toki alusta asti piti luoda hyvä pohja ja markkinoida perusteellisesti ja kokonaisvaltaisesti eri kanavien kautta. Mutta onneksi vastaanotto oli huikea, koska meidän hankkeen periaate oli luoda juuri avoimen ja matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Hyvän arjen askeleet -hankkeen kansainväliset illat aloittivat 4.9.2019 ja siitä lähtien vastaanotto on ollut todella kannustavaa ja asiakasmäärä runsasta.

Suomalaisten mukaantulo on todella hyvä merkki, koska kaksisuuntainen kotouttaminen ja monikulttuurisuuskasvatus ovat tärkeitä kaikille. Näin syntyy kontakti kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä. Esimerkiksi raahelaisuus on tärkeä osa kanta- sekä maahanmuuttajaväestön identiteettiä.

Eli kansainvälisiin iltoihin kannattaa tulla?

– Ehdottomasti! Kuten mainitsin aiemmin, nämä illat ovat avoimia kaikille, ei pelkästään maahanmuuttajille vaan myös suomalaisille taustasta ja iästä riippumatta. Kannattaa tulla, koska täällä tutustuu uusiin ihmisiin ja uusiin kulttuureihin sekä oppii paljon kansainvälisyydestä. Tämä on myös muutenkin hyvä kohtaamispaikka. Tervetuloa rohkeasti vaan meidän hankkeen kaikkiin toimintoihin. 

Lisätietoja Hyvän arjen askeleet -hankkeesta saa osoitteesta https://www.facebook.com/hyvanarjenaskeleet/ sekä projektipäällikkö Arexie Röngältä puhelimitse 040 130 3809 ja sähköpostilla arexie.ronka@raahe.fi.

Seuraava kansainvälinen ilta pidetään keskiviikkona 29.1.2020 klo 17. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s