Hyvän arjen askeleet -hankkeen projektipäällikkö Arexie Röngän vetämä monikulttuurinen toimintakerho kokoontuu joka maanantai yhteisten aktiviteettien merkeissä. Toimintakerhossa opitaan suomea käytännöllisesti ja tutustutaan suomalaiseen toimintakulttuuriin eri harrastusten kautta. Maanantaina 2.12. 2019 vuorossa oli suomalaisten jouluruokien, kuten piparkakkujen leivontaa Cafe Kampuksen tiloissa yhteistyössä Pattijoen Marttojen kanssa. Viikkoa myöhemmin oli vuorossa joulutorttujen leipomista.

Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön Hyvän arjen askeleet -hanke on aloittanut toimintansa Raahessa ja Siikajoella elokuussa 2019. Hankkeella on ESR-rahoitus ja se kestää 31.7.2021 saakka. Raahessa vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Arexie Rönkä ja Ruukissa hanketyöntekijä Emma Mikkonen.

Hyvän arjen askeleet -hankkeen tavoitteena on edistää maahanmuuttajien sosiaalista osallisuutta ja hyvinvointia sekä elinikäistä oppimista. Matalan kynnyksen asiakaspalvelun ja kohtaamispaikan lisäksi hanke aktivoi maahanmuuttajia myös opiskelemaan suomen kieltä ja tutustumaan suomalaiseen tapakulttuuriin toiminnallisten kerhojen ja eri harrasteryhmien avulla. Lisäksi hanke tarjoaa vertaistukea ja ohjeistaa asiakkaita käyttämään itsenäisesti eri digitaalisia palveluita arki- sekä viranomaisasioinnissa.

Jouluruokien leipomista Hyvän arjen askeleet-toimintakerhossa
Hyvän arjen askeleet -toimintakerhossa leivottiin suomalaisia jouluruokia

Irakilainen Ibi, tansanialainen Lulu ja venäläinen Luda olivat tulleet kokeilemaan suomalaisten jouluruokien leipomista. Neljä vuotta Suomessa asuneelle Ibille suomalaiset jouluruuat ovat jo tulleet tutuiksi. Muut ovat asuneet Suomessa vähemmän aikaa, joten heille suomalaisten jouluruokien leipominen oli uutta.

Hyvän arjen askeleet-kerhon aktiviteetteja
Hyvän arjen askeleet -toimintakerho kokoontuu joka maanantai erilaisten aktiviteettien merkeissä.

Suomalaisiin jouluruokiin tutustuminen aloitettiin piparien ja joulutorttujen leipomisella yhdessä Pattijoen Marttojen kanssa. Sen jälkeen luvassa on joulutauko. Monikulttuurinen toimintakerho jatkuu maanantaina 13.1.2020 klo 14.30.

Hyvän Arjen Askeleet -hankkeen yhteystiedot:

Raahessa osoitteessa Rantakatu 5B, projektipäällikkö Arexie Rönkä, p. 040 130 3809, arexie.ronka@raahe.fi

Ruukissa osoitteessa Siikasavontie 1 (vanha kunnanvirasto), hanketyöntekijä Emma Mikkonen, p. 040 315 6224

Ota yhteyttä tai tule käymään!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: