Joulukalenteri-ikkunat avautuvat joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien aina jouluaattoon saakka

Wanhan Raahen Joulukalenteri tarjoaa joulun odotukseen puukaupungin historiallista loistoa. Wanhan Raahen Joulukalenterista on muodostunut vuosittainen perinne, joka järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Joulukalenteri-ikkunat antavat tilaisuuden laskea päiviä lähestyvään jouluun ja virittäytyä joulutunnelmaan. Ensimmäinen kalenteri-ikkuna avautuu sunnuntaina 1.12. Ikkunat julkistetaan yleisölle ihailtaviksi yksi kerrallaan. Viimeinen ikkuna aukeaa jouluaattoaamuna. Joulukalenteri-ikkunat ovat esillä loppiaiseen saakka.

Valkoisuutta hehkuva Wanhan Raahen Joulukalenteri-ikkuna vuodelta 2018

Joulukalenteriin osallistuneet talot ja heidän uniikit jouluikkunansa löydät kartastamme

Wanhan Raahen Joulukalenteriin osallistuneet talot ovat historiallisen arvokkaita ja osallistujat ovat yksityishenkilöitä tai alueella toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä. He ovat saaneet itse suunnitella ikkunaansa jouluisen ulkoasun omien toiveidensa mukaan. Jokainen kalenteri-ikkuna tarjoaa historiaa rakennuksesta ja sen toiminnasta vuosien takaa. Mielenkiintoisia, ihailtavia ja ehkä jopa yllättäviäkin kertomuksia on siis varmasti luvassa. Jos et jostain syystä pääse paikan päälle katselemaan ja tutustumaan Wanhan Raahen Joulukalenteri-ikkunoihin, talojen kiehtovat tarinat ovat luettavissa myös paikallislehdestä ja Visit Raahen verkkosivuilta. Kuvat ikkunoista päivitetään myös Visit Raahen Facebookiin ja Instagramiin.

Tunnelmallisen kävelyreitin opastaa perinteinen kartta ja Glopas-sovellus

Wanhan Raahen Joulukalenteriin osallistuneet talot löydät kartastamme. Joulukalenterikierrokselle voit ottaa mukaan perinteisen kartan tai ladata oppaaksi ilmaisen digitaalisen Glopas-sovelluksen, josta voit kuunnella ikkunoiden tarinat. Tulostekarttoja on saatavilla matkailuinfosta, Tapahtumatalo Raahesta, Raahen pääkirjastosta sekä Pakkahuoneen ja Kruununmakasiinin museoista. Glopas-sovellus on saatavilla Android ja IOS -laitteisiin järjestelmien omista sovelluskaupoista. Mikä hienointa, sovellus käynnistyy automaattisesti, kun lähestyt kohdetta. Voit siis rauhassa keskittyä ihastelemaan lumipeitteen valaisemaa tietä, hämärän pimeitä ja tunnelmallisia katuja ja aistia Wanhan Raahen lumo oudosti houkuttelevalla twistillä samalla opastusta kuunnellen.

Jouluinen elämys henkii Wanhassa Raahessa

Anna mielesi ja kehosi levätä kuuraisella ja kiireettömällä kävelyretkellä ennen tulevaa vilskeistä joulujuhlaa. Tule kokemaan ja tuntemaan joulun jännitys, lämpö ja elämys historiallisen kiehtovaan ja kuvankauniiseen Wanhaan Raaheen.

Lisätietoja

Raahen kaupunki
Hanketoiminta ja kehittäminen
040 130 3888
hanketoiminta@raahe.fi

Wanhan Raahen Joulukalenteri 2019 -esite (pdf)
Wanhan Raahen Joulukalenteri Visit Raahen verkkosivuilla

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: