Joulutapahtumat, Raahen joulunavaus ja Seminaarin Joulu, lähestyvät kovaa vauhtia ja Hanketoiminnan työpajoilla valmistelut ovat hyvällä mallilla. Hanketoiminnan blogisti kävi kurkkaamassa puutarhalla, jossa pajalaiset Seija Takalon johdolla valmistautuvat joulumenoihin.

Mitä puutarhan talveen kuuluu?

– Jouluvalmistelut ja koristelut on hyvällä mallilla, joulukukkia on tulossa myyntiin. Olemme nyt enemmän keskittyneet alueen kaunistamiseen. Tänne tulee upeaa valoloistoa LUX Seminaari -tapahtuman merkeissä ja päiväkoti tulee koristelemaan oman joulupuunsa.

76697341_738690603266154_2035796841693446144_n
Aaron Hilmersin töitä on myynnissä Seminaarin Joulu-tapahtumassa.

Mitä puutarhalta on tulossa Raahen joulunavaukseen ja Seminaarin Jouluun?

– Teemme joulunavaukseen muutamille yrittäjille havunauhaa ikkunoiden ympärille. Luontopaja vie kävelykadulle kuusia, mutta muuten keskitymme enemmän Seminaarin Jouluun, joka pidetään lauantaina 21.12.2019 klo 11-17. Silloin on seminaarialue kauneimmillaan. Myymme kukkia ja myös Aaron Hilmersin tauluja. Tervetuloa ihastelemaan ja ostelemaan. Puutarhan pihan kojupaikat koristellaan kauniiksi, enää yksi kojupaikka on vapaana! Kojut sijaitsevat historiallisella Iisakin pihalla.

Kerro hieman lisää Iisakin pihasta

– Iisakin piha on nimetty Iisakki Kauppisen mukaan. Iisakki oli täällä puutarhurina 1900-luvun alussa. Haluamme ennallistaa tätä paikkaa siten, että siellä olisi esillä vanhoja työvälineitä. Aluetta voisivat hyödyntää tulevaisuudessa myös eri järjestöt muiden muassa. Piha-alueella on jo nyt pidetty linnunpönttötalkoita parina keväänä. Pihalla on isoja pöytiä, kaunistamme sen kukilla ja joulun aikaan valoilla. 

Kuinka pitkä projekti Iisakin piha on, milloin se on valmis?

– Se on sellainen projekti, jossa puuhaa riittää pitkäksi aikaa ja kuten aina puutarha-alueiden hoidon kanssa, ylläpito on jatkuvaa työtä. Toivomme, että ihmiset toisivat lahjoituksina omia vanhoja tavaroitaan, kuten kärrynpyörän tai maitotonkkia. Tavoitteemme on saada vanhojen tavaroiden avulla piha kauniiksi, kuten silloin ennen. Olemme käyneet Jyväskylässä tutustumassa Toivolan vanhaan pihaan, siellä oli museo ja myymälöitä ympärillä. Saimme matkalta monenlaista inspiraatiota omaa Iisakin pihaamme silmällä pitäen.

Raahen joulunavaus Härkätorilla 23.11.2019 klo 15-17. Seminaarin Joulu kampusalueella 21.12.2019 klo 11-17. Tervetuloa nauttimaan lempeästä tunnelmasta ja lämpöisestä joulumielestä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: