Luontopajalla työharjoittelussa oleva Juho Alatalo on suunnitellut riistanruokinta-automaatin, josta peurat ja kauriit voivat käydä syömässä rehukauraa.

Automaatti toimii siten, että kansi avataan ja rehukaura kaadetaan sisällä olevaan säiliöön. Säiliöön mahtuu arviolta 100 litraa rehukauraa. Säiliön seinät ja kaukalo on tehty vesivanerista.

57434209_654701718305632_4633420124903178240_n
Tästä eläimet pääsevät rehukauraa syömään.

Automaatti tulee valmistuttuaan Luontopajan käyttöön. On kuitenkin mahdollista, että automaatti jatkaa jossain vaiheessa matkaansa Luontopajalta eteenpäin uuteen osoitteeseen. Automaatin ensisijainen käyttötarkoitus on riistanhoidossa.

Automaatti on pääasiallisesti tarkoitettu hirvieläimille, kuten peuroille ja kauriille. Jänikset ja fasaanit voivat myös mahdollisesti syödä automaatista rehukauraa.

Alatalo valmisti automaatin kahdessa viikossa. Yksin hänen ei tarvinnut ahertaa, vaan apuna oli muitakin luontopajalaisia. Alatalo on suunnitellut automaatin itse valmiiden piirustusten pohjalta.

Alatalo on harjoittelussa Luontopajalla juhannukseen asti, minkä jälkeen hän palaa elokuussa takaisin opintojensa pariin. Valmistuminen häämöttää syksyllä 2019.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: