Kategoriat
Yleinen

Raahen kesä täynnä loistavia tapahtumia

Hanketoiminnan ja kehittämisen toimistossa ja eri työpajoilla käy tähän vuodenaikaan erityisen kova vilske. Kauan odotettu kesä on vihdoin kulman takana ja sehän tietää tapahtumien parasta sesonkiaikaa!

Hanketoiminnan tapahtumien pääfunktio on tarjota raahelaisille ja kaupungissamme vieraileville matkailijoille elämyksiä, tuoda omalta osaltaan hyvää pöhinää kaupunkikuvaan sekä kasvattaa Raahen oudosti houkuttavaa vetovoimaa. Emme tee tapahtumia yksin, vaan kutsumme alueen eri toimijoita mukaan rakentamaan tapahtumakokonaisuuksia kanssamme. Jos sinulla on mielessä oma juttusi, jonka haluaisit liittää osaksi tapahtumiamme, otathan yhteyttä!

Tässä postauksessa esittelemme lyhyesti tulevan kesän huippuhetket Hanketoiminnan tapahtumien osalta.

Seminaarin kevätmessut tuo perinnerakentamisen messut ja Siivouspäivän kirppiksen vanhalle kampusalueelle

Ennen kesän suuria tapahtumia annamme tilaa kevätvalmisteluille ja perinnerakentamiselle Seminaarin kevätmessut -tapahtuman merkeissä la 25.5. klo 11-15. Tapahtuma koostuu kolmesta osa-alueesta; valtakunnallisen Siivouspäivän kirpputorista, Wanhan Raahen perinnemestarin perinnerakentamismessuista sekä kasvienvaihtopäivästä. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua myös Seminaarin saunaan ja Kampuksen taitelijaresidenssiin tehtyihin korjaus- ja sisustussuunnitelmiin.

Hakalan vanha bussi kuljettaa ihmisiä keskustasta seminaarille sekä takaisin keskustaan ja kävelykadun kauppaliikkeisiin klo 11-15 välillä.

Samana päivänä Raahen museo järjestää Siivouspäivän kirjakirppiksen Soveliuksen talolla, joten myös siellä kannattaa piipahtaa samalla!

Pienoismalli rakennuksesta Rantakatu 7D, jonne on suunniteltu Kampuksen taiteilijaresidenssin väliaikaistiloja. Kuva: Sallamaaria Koski.

Meripäivät-viikonloppu on merikaupungin juhlaa

Tulevan kesäkauden suurimmat Hanketoiminnan järjestämät tapahtumat ovat Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät (12.-13.7.19) sekä Raahen Pimiät (30.-31.8.19). Molemmat järjestetään nyt jo viidettä kertaa!

Raahen Meripäivät tuo tulevana suvena Rantatorille mm. perinteiset Komerssin vanhanajan markkinat, upeita purjelaivoja ja hämmästyttäviä water MX- sekä flyboard-esityksiä. Saaristo kutsuu retkeilemään ja Raahen Matkailuoppaat ovat jälleen mukana opastetuilla kierroksillaan. Tekemistä ja koettavaa riittää taatusti koko perheelle!

Samana viikonloppuna Raahen Satamaan saapuu maailman suurin perinteinen purjelaiva, kun venäläinen nelimastoparkki Sedov saapuu ainutlaatuiselle vierailulle kaupunkiimme. Sedoviin pääsee tutustumaan la 13.7. ja su 14.7. Maksuttomat yleisökyyditykset järjestetään keskusta-alueelta sekä bussilla että lättähatulla.

Kahvila Ruiskuhuoneen lavalle puolestaan nousee lauantai-iltana 13.7. yksi 2000-luvun suosituimmista kotimaisista naisartisteista, Irina. Luvassa on siis todellinen Raahen 370-juhlavuoden merellinen superviikonloppu!

Flyboardia Raahen Meripäivillä 2017. Kuva: Matti Hämäläinen.

Raahen Pimiät on loppukesän hämärä huipentuma

Raahen Pimiät kerää jälleen Rantatorille elo-syyskuun taitteessa pohjois-Suomen suurimman Antiikki-, keräily- ja rompetorin. Uutuutena Pimiöille mukaan tulee uusi siirrettävien saunojen Löylykylä sekä aiemmin erillisenä tapahtumana järjestetty Kylien Tori.

Hämärä iltaohjelma perjantaina 30.8. järjestetään Härkätorilla, jolloin myös keskustan kauppaliikkeet ovat avoinna pidennetyin aukioloajoin pimeitten tarjousten ryydittämänä. Härkätorilla järjestetään mm. näyttävä tulishow ja se on suuren suosion saavuttaneen lasten Kiiltomatosuunnistuksen kotipesä.

Tulishow Härkätorilla Pekan Pimiöillä (nyk. Raahen Pimiät) 2016. Kuva: Joonas Pesiö.

Hanketoiminnan kesän tapahtumat pähkinänkuoressa

Raahen kesä pitää sisällään kosolti myös muita loistavia tapahtumia! Seuraa Visit Raahen kotisivuja sekä facebookia ja pysy kärryillä siitä, mitä kaikkea kivaa kaupungissamme tapahtuu!

Ole yhteydessä!

Haluatko mukaan tuottamaan tapahtumia kanssamme? Onko sinulla muuta kysyttävää? Soita virka-aikana p. 040 130 3889 tai laita viestiä osoitteeseen hanketoiminta@raahe.fi.

Nähdään tapahtumissamme!

Artikkelikuva: Kaljaasi Ansio, Saara Böök / Raahen seutukunnan kuvapankki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s