Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikön puutarhapajalla käy kova vilske. Kevätvalmistelut ovat jo käynnissä ja kukkaistutukset hyvässä vauhdissa. Puutarhapajan ohjaaja Seija Takalo kertoi Hanketoiminnan blogistille pajan tuoreimmat kuulumiset.

Millaisia kevätvalmisteluita puutarhalla on luvassa?

Kylvetään siemeniä. Orvokit kukkii jo ihan täyttä häkää. Ensi viikolla, kun aurinkoa ja lämpöä alkaa tulla, viedään orvokkeja ja hopeakukkia ulos betonikouruun mihin laitetaan harsoa päälle. Siten saadaan lisää tilaa tänne, kun täällä on ihan täyttä jo nyt ja meillä on vielä paljon istuttamista.

Tulevatko kukat valmiiksi istutettuina? 

– Suurin osa kukista tulee pieninä taimina. Lisäksi ollaan kylvetty erikoiskukkien siemeniä. Täällä nousi jo viime viikolla lämpötila 30 asteeseen ja ensi viikolla on samanlaista luvassa. Ilmankosteus lähentelee sataa astetta.

56344398_2179232198823415_939892471050010624_n
Osa puutarhan kasveista on jo kukassa

Millaisia kukkia pajalla on talvehtinut?

– Täällä on talvehtinut kaupungin ja meidän pelargonioita, joita sanotaan emotaimiksi. Lisäksi täällä kukkivat kannat, jotka ovat kolme vuotta vanhoja komeita kukkia. Kannat tulevat olemaan mukana ensi kesän istutuksissa. 

Voivatko kaupunkilaiset ostaa tänä vuonna kukkia pajalta? Milloin kesäkukkien virallinen uloslaitto tapahtuu?

– Tänä vuonna pystytään myymään jonkin verran kukkia tuossa touko -kesäkuun vaihteessa, kun säät lämpenevät. Lasitetulle parvekkeelle voi laittaa kukkia hieman aikaisemmin. Kesäkukkien virallinen uloslaitto tapahtuu 12.6. Meiltä on tulossa seitsemän kukkatornia kävelykadulle ja keskustaan. Juhannukseksi kaupunki yritetään saada kauniiksi.

56334698_885148441837457_3642492640533938176_n
Kaupunki puhkeaa kesäksi täyteen kukkaloistoon.

Mikä on Arboretumin puiden tämänhetkinen tilanne?

Arboretumin puita pitää varmaankin ensi kesänä kastella. Sinne on istutettu 70 puuta kahden vuoden aikana ja niitä pitää alkaa tarkastelemaan. Suunnittelu ja kasvien istuttamiset jatkuvat.

Montako pajalaista kevätvalmisteluihin osallistuu?

Valmisteluihin osallistuu yhteensä 30 pajalaista. Meillä on tässä tätä piha-aluetta, kasvihuonetta ja verstasta. Kyllä meillä kuhina käy, varsinkin alkuviikosta. Taimia on istutettu jo monta viikkoa. Kukkien kasvamista on ihanaa seurata joka päivä.

Kesällä koko kaupunki pääsee nauttimaan puutarhapajalaisten työn tuloksista.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: