Hyvä alku Raahessa -hankkeen (1.2.2016 – 1.3.2019) päätöstilaisuutta vietettiin keskiviikkona 20.3.2019. Hanketyöntekijä Elsi Ylikulju kertasi hankkeen saavutuksia näin:

Hanketyöntekijät
Henrik Ala-Uotila
Birgitta Lahti
Toni Kettukangas
Elsi Ylikulju

Hankkeessa mukana ollut jokainen työntekijä on omilla lahjoillaan ja persoonallaan tehneet hyvää työtä tämän hankkeen eteen.

Hankkeen toiminnassa on haluttu lisätä sosiaalista osallisuutta maahanmuuttajien parissa ja tarjota pian maahantulon jälkeen mahdollisuus hankkia yhteiskunnallisia valmiuksia, hankkeesta on oltu yhteydessä eri viranomaisiin ja kolmannen sektorin toimijoihin puolin ja toisin. Hankkeesta on annettu tukea, opastusta ja neuvoja palveluiden saatavuudesta asiakkaille. Hankkeessa on järjestetty tilaisuuksia, koulutuksia ja tapahtumia.

Hanke onnistui tavoitteissaan hyvin, hankkeen aikana kohtaamispaikkana on toiminut Pitkänkarin vanhan koulun tilat, missä on hanketyöntekijän toimisto, vapaa-ajan tilat ja luokkahuone, jossa on opeteltu suomea. Näissä tiloissa ja joskus muuallakin on pidetty erilaisia tapahtumailtoja; kukka-asetelmien tekoa, kansojenkattauksia, erilaisia liikunnallisia tapahtumia, kesäjuhlia, pikkujouluja ja naisten iltoja. On tehty retkiä eri paikkoihin. Hankkeen puitteissa on järjestetty yritysinfoja, Kela-infoja, TE-toimiston infoja, sosiaalipalveluinfoja.

Hyvää palautetta sekä asiakkailta että verkostolta

Asiakkailta saatu palaute on ollut myönteistä; asiakkaiden on ollut helppo tulla matalalla kynnyksellä kysymään eri elämäntilanteisiinsa apuja ja neuvoja. Keskustelujen jälkeen asiakkaat on ohjattu eri palveluiden piiriin, tai on tehty yhdessä esimerkiksi Kelan hakemuksia, luettu eri viranomaisten päätöksiä (suomennettu selkokielelle).

Verkostolta saadussa palautteissa kävi ilmi, että hanke on ollut tärkeä seutukunnassamme. Heidän näkemyksensä on ollut, että tällainen hanke palveluineen ja suomen kielen kerhoineen edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista ja ehkäisee ongelmien kasautumista ja asiakkaat oppivat asioimaan erilaisissa paikoissa. Tämän kohtaamispaikka on ollut kuin olohuone, josta keskitetysti asiakkaat saaneet tietoa ja opastusta. Asiakkaat ovat saaneet kiireetöntä, nopeaa, ammattitaitoista ja matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa. Asiakkaat on palveltu kokonaisuutena.

Hankkeen asiakkaat ovat olleet seutukunnassa asuvat maahanmuuttajat, oleskelulupalaiset sekä turvapaikanhakijat. Olemme antaneet opastusta erilaisista statuksista huolimatta. Hankkeeseen kirjattiin 176 asiakasta 35 eri maasta, mutta todellinen määrä on suurempi, koska kirjaukset tehtiin vain pitempiaikaisista asiakkaista.

Hankkeen toimenpiteiden ja palveluiden jatkuvuudesta on ollut paljon kysymyksiä, olemme saamassa kaupunkiimme uuden hankkeen, Hyvän arjen askeleet, jossa on samankaltaisia sisältötavoitteita ja siihen on tulossa uusi hanketyöntekijä. Itse siirryn Työnoste Raahe -hankkeeseen Sirpan kaveriksi ja meidät löytää edelleen täältä samasta paikasta.

On kiitoksen aika

Kiitos teille kaikille yhteistyöstä, olette olleet arvokkaita yhteistyökumppaneita, yhdessä tekemällä onnistutaan parhaiten! Kiitos SPR Päivi ja te aktiivisesti mukana olleet Jaana ja Milla! Kiitos Raahe-opisto ja Viktoria! Kiitos Raahen Helluntaiseurakunta Hannu, Anne ja kumppanit! Kiitos Raahen suedun hyvinvointikuntayhtymä ja Hanna! Kiitos Te –toimiston Anne ja kumppanit! Kiitos hanketoiminnan ja kehittämisen yksikön työkaverit ja kiitos Raahen kaupunki! Kiitos työharjoittelijoille, jotka tässä hankkeessa olivat mukana. Kiitos vapaaehtoisille! Kiitos teille asiakkaat, teidän kautta tämä hanke on ollut voimissaan!

Te kaikki olette jättäneet sydämeeni jäljen, joka ei varmasti lähde ikinä pois! Minun elämäni on ollut rikkaampaa teidän ansiosta, jokainen kohtaaminen on ollut tärkeä! Ja te, joita en näin nimellisesti en muistanut kiittää, kiitos! 💗

Elsi

Hyvä alku Raahessa on ollut Raahen kaupungin Hanketoiminnan ja kehittämisen hallinnoima ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen (Euroopan sosiaalirahasto) rahoittama hanke.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: