Vakava sairaus muuttaa ihmisen elämän. Kun kyseessä on lapsi tai nuori, tuo muutos koskee koko perhettä ja lähiomaisia. Suomessa sairastuu syöpään vuosittain noin 150 lasta tai nuorta. Sairauden tuomat kysymykset, epävarmuus ja suru tulevaisuudesta koskettavat syvältä. Tällaisissa tilanteissa tarvitaan ulkopuolista tukea.

Sylva ry perustettiin 1980-luvulla Mirja Pyykön tekemää dokumenttia seuranneen mediahuomion jälkimainingeissa. Suomalaisia kosketti dokumentissa esitettyjen syöpään sairastuneiden lasten lähimmäisten kertomukset arjesta. Halu auttaa oli kova, ja useita muitakin paikallisyhdistyksiä syntyi tukemaan syövän kanssa taistelevien lasten perheitä.

Vajaa neljäkymmentä vuotta toiminut Sylva ry tukee niin lähimmäisten kuin lapsipotilaidenkin elämää. Yhdistys muun muassa huolehtii siitä, että potilaiden hoito-olosuhteet ovat kunnossa, ja järjestää esimerkiksi taideterapiaa sairaaloissa. Toiminnalla pyritään voimaannuttamaan, kuntouttamaan, tukemaan ja virkistämään. Yhdistys tukee niin syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria kuin heidän läheisiäänkin.

Yhdistyksen arvot perustuvat perheiden arjen tukemiseen, ajankohtaisen ja luotettavan tiedon tarjoamiseen, sekä vaikuttamiseen. Rohkeus, luotettavuus, avoimuus sekä myötätuntoisuus näkyvät myös yhdistyksen kampanjoinnissa, johon kuuluu muun muassa vuosittain Helsingissä ja Tampereella järjestettävä Fuck Cancer hyväntekeväisyysjuoksu.

Yhdistys tukee myös syöpätutkimusta ja pyrkii vaikuttamaan poliittisiin päätöksentekijöihin erilaisilla aloitteilla ja uudistusehdotuksilla. Näillä halutaan saavuttaa parannuksia syövän hoitoon, sosiaaliturvaan, sekä psykososiaaliseen tukeen.

Hanketoiminta ja kehittäminen on mukana tukemassa Sylva ry:n toimintaa. Yhteistyökumppanimme Team Rynkeby – God Morgon Oulun keräämät varat lahjoitetaan muun muassa Sylva ry:lle. Puolet Puluvärkki ICE tapahtuman hyväntekeväisyyshaasteviestin osallistumismaksuista lahjoitetaan Sylva ry:lle.

Myös sinä voit vaikuttaa. Kerää kokoon oma joukkueesi ja osallistu tapahtumaan. Voit myös tehdä lahjoituksen suoraan Sylva ry:lle.

sanaseinä

Julkaissut Anna

In love with life, high on music. I am a Raahe born and based writer. I enjoy story telling, karate, music and cooking, among other things. A bright mind and a colourful personality with a vantablack sense of humour. Sugarcoating is for hairy legs, circumlocution for cowards.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: