Mediasauna on audiovisuaaliseen viestintään ja graafiseen suunnitteluun erikoistunut työpaja, joka toimii Raahen kaupungin Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön tiloissa Rantakadulla. Uudet pajalaiset ovat Mediasaunaan tervetulleita. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, yleinen kiinnostus media-alaa kohtaan riittää.

Mitä kaikkea Mediasaunassa voi tehdä, ohjaaja Anni Mämmelä?

  • Kaikista eniten Mediasaunassa on graafista suunnittelua. Sen lisäksi on perinteistä piirtämistä ja kuvittamista.mediasauna_piirtaminen_Jonna_Alatalo
  • Meillä tehdään paljon tapahtumiin liittyvää valokuvausta ja videointia sekä lehtimainoksia. Myös animaatiota ja äänityötä on mahdollisuus tehdä. Meillä on ollut muilta kaupungin yksiköiltä ja yhteistyökumppaneilta tulleita videotilauksia, jotka ovat vaatineet käsikirjoitusta sekä efektointia. Työttömillä on mahdollisuus kuvauttaa itsensä pajalla ilmaiseksi tai tehdä video-CV. Esimerkki pajalla tehdystä videoprojektista: Pitkos-hanke https://www.youtube.com/watch?v=90FZOvTKqlc

Miksi Mediasaunaan kannattaa tulla?

  • Mediasaunassa tehdään laajasti kaikkea luovaa. Pajalle tulevalla henkilöllä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta media-alasta. Riittää, että on kiinnostusta ja halua kehittyä.

Kuinka monta pajalaista Mediasaunaan mahtuu?

  • Mediasaunassa on tällä hetkellä 10 pajalaista kirjoilla. Tilaa kuitenkin on uusille kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille. Lisätietoja voi kysellä osoitteesta anni.mammela@raahe.fi.

Kuinka kauan olet toiminut Mediasaunassa?

  • Olen toiminut ohjaajana heinäkuusta 2015 saakka. Sitä ennen toimin kuusi kuukautta yksikön graafikkona työkokeilusopimuksella.

Mikä on parasta työssäsi?

  • Parasta on se, kun tekee luovaa työtä ja pääsee flow-tilaan. Silloin ei tehtävällä hommalla ole niin väliä, kun työ etenee melkein kuin itsestään. Se ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys. On myös hienoa, kun tiimi työskentelee ja ideoi projekteja yhdessä.

Mitä vapaa-ajan harrastuksia sinulla on?

  • Olen aina pitänyt piirtämisestä ja maalaamisesta. Kieltämättä nyt on vapaa-ajan taiteilu jäänyt vähemmälle, kun tekee tällaista työtä.. Käyn jonkin verran uimassa ja katson Netflixiä. Tavoitteena olisi löytää myös kotona enemmän aikaa piirtämiselle.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: