Kategoriat
Yleinen

Pinterest

Mikä on Pinterest?

Pinterest on sosiaalisen median kanava, jossa jaetaan kuvia ja kerätään omista kiinnostuksen kohteista visuaalisia kokoelmia. Pinterest ja Instagram muistuttavat paljon toisiaan.
Pinterestissä pystyy tallentamaan kuvia, ideoita, vinkkejä, ohjeita ja oppaita. Kuvia voi etsiä hakusanojen tai aihepiirien avulla, esimerkiksi matkailu, koti, kauneus, ruoka, autot.

Inspiraatiota voi hakea uutta sisustusta, ruoanlaittoa, pukeutumista, matkakohdetta tai tulevia häitä varten. Vinkkejä ja ohjeita voi etsiä esimerkiksi siihen, kuinka työhakemus tai CV tehdään.

pinterest-logo

Ketkä käyttävät Pinterestiä?

Pinterestillä on 200 miljoonaa käyttäjää. Pinterest on suosittu naisten keskuudessa. Kotimaisista aktiivisista käyttäjistä jopa 75% on naisia. Pinterestin käyttäjille visuaalisuus on tärkeää, koska palvelu pyörii tekstin sijaan kuvien ympärillä.

Pinterestin ikäraja on 13-vuotta. Alle 13-vuotiaat voivat rekisteröityä vanhempiensa luvalla.

people-2604850_640

Miten Pinterest toimii?

Pinterest-tili on kuin ilmoitustaulu. Omat kuvat voidaan järjestää teemojen mukaan omiin osioihin.

Jos olet suunnittelemassa kodin remontointia, voit luoda taulun kodin jokaisesta huoneesta mihin kaipaat inspiraatiota, esimerkiksi keittiö tai kylpyhuone.
Kun yhdessä kansiossa on vain yhden huoneen kuvat, löydät ne helpommin ja niitä on helpompi katsella, kuin että kaikki kuvat olisi yhdessä kansiossa epäjärjestyksessä.

 • Pystyt ”pinnata” eli merkitä Internetistä löytämääsi sisältöä Pinterestiin.
  Kuvia voidaan myös tallentaa omille tauluille. Tauluille voi myös lisätä omia kuvia.
 • Pinterestissä pystyy myös ”repinnata” eli jakaa muiden tuottamaa sisältöä eteenpäin.
  Voit luoda eriaiheisia tauluja ja pinnataan tai repinnataan niihin löytämääsi sisältöä.
 • Voit myös tykätä yksittäisistä kuvista. Pinterestissä pystyy myös seuraaman muita käyttäjiä tai yksittäisiä tauluja. Voit seurata juuri niitä aiheita, joista olet erityisen kiinnostunut.
 • Pinterestissä pystyy myös lähettämään viestejä ja kommentteja.
  Viesteihin tulisi myös vastata, jotta vuorovaikutus on molemminpuolista.

Pinterestiä kannattaa päivittää useita kertoja viikossa, jotta siitä saa parhaan mahdollisen hyödyn. Pinterest on kuin mikä tahansa muukin sosiaalisen median kanava – aktiivisuus ja näkyvyys ovat avainasemassa.

Pinterest-Promoted-Pin_Featured-Image

Onko Pinterestistä hyötyä yrittäjille?

Pinterestin avulla yrityksillä on mahdollisuus lisätä tunnettavuutta, tuoda esille omaa osaamista, jakaa tietoa ja vauhdittaa myyntiä. Yli 75% Pinterestin ideoista on peräisin yrityksiltä.

Pinterest on hyvä esimerkiksi parturi-kampaamoille, sisustussuunnittelijoille ja ravintoloille.

 • Kampaaja voi julkaista kuvia tekemistään kampauksista ja värjäyksistä. Asiakkaiden on helpompi lähestyä yritystä, kun he ovat nähneet kampaajan osaamisalaa portfoliosta. Jokaisella kampaajalla on oma tyylinsä ja vahvuutensa. Jos kampaaja on erikoistunut värjäyksiin, kannattaa miettiä haluatko permanenttia juuri häneltä.
 • Sisustussuunnittelija voi näyttää kuvia suunnittelemistaan ja sisustamistaan kodeista. Asiakkaiden on helpompi valita hänet suunnittelijaksi, kun he ovat nähneet etukäteen hänen sisustustyyliään. Jos toivot persoonallista ja värikästä sisustusta, ei ehkä vaaleaan ja moderniin sisustustyyliin erikoistunut suunnittelija ole silloin oikea valinta sinulle.
 • Ravintolat ja kahvilat voivat näyttää kuvia ruoka-annoksistaan. Asiakkaan on mukavampi mennä syömään, kun hän tietää miltä ravintolan tai kahvilan annokset näyttävät. Ei tarvitse nälkäisenä menua lukiessa pohtia miltä kyseinen annos mahdollisesti näyttäisi lautasella.

Se ei haittaa, jos et halua julkaista Pinterestissä omia kuvia etkä halua saada näkyvyyttä päivittämällä aktiivisesti. Voit silti luoda tilin ja hakea inspiraatiota katselemalla muiden kuvia.

Jos et vielä ole Pinterestissä, niin suosittelen tutustumaan.

Kirjoittaja: Saara

Kuvat: Pixabay/Google

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s