Laita tavarat kiertoon Siivouspäivänä

siivouspäivä

Siivouspäivä lähestyy huimaa vauhtia

Vielä on hyvin aikaa käydä kodin kaapit läpi ja luopua ylimääräisistä, vanhoista sekä käyttämättömistä tavaroista. Vältä koko talon suursiivous ja laita yksi tavara päivässä eteenpäin.

Tavaran voit viedä kierrätykseen, kirpputorille, antaa ystävälle tai ääritapauksessa laittaa roskiin. Ehjät tavarat voit kierrättää tai myydä Siivouspäivänä 26. toukokuuta kirpputorien ja kierrättämisen ystäville. Siivouspäivän tavoitteena on muuttaa kaupunki suureksi kirpputoriksi ja markkina-alueeksi.

kirppis

Pistä kirppis pystyyn ja merkkaa aarteesi kartalle

Voit pistää oman kirpputorin pystyyn vaikkapa omalle kotipihalle, kadulle, nurmikentälle tai työpaikalle. Halutessaan oman kirppiksen voi merkata Siivouspäivän kartalle, jotta ihmiset löytävät helpommin perille juuri sinun aarteiden luo.

Tarkemmat ohjeet löydät: http://siivouspaiva.com/info/siivouspaivan-perusteet

antik-antiquitat-arbeiten-917476

Eroon rojusta, epäsiisteydestä ja niiden aiheuttamasta stressistä

Koko talon suursiivous yhdellä kertaa saattaa tuntua ahdistavalta ja haastavalta ajatukselta. Mielessäsi saattaa käydä ajatus, että jaat siivouksen pienempiin osiin – tänään keittiö, huomenna vaatehuone ja viikonloppuna varasto. Valitettavasti tämä harvoin onnistuu, sillä usein työ jää kesken heti ensimmäisen huoneen jälkeen.

Kuitenkin jokainen pystyy päivittäin laittamaan yhden tavaran pois. Se ei ole iso työ. Huomaamatta kodista alkaa tavarat vähentyä, joten siivoaminenkin on helpompaa ja mielikin iloisempi.

house-2569325_640

Mistähän sitä tänään luopuisi..? Tulenko lukemaan kolme vuotta vanhat lehdet vielä? Kuinka monta eväsrasiaa todella tarvitsen?

Aluksi ajatus siitä, että joka päivä pitäisi saada laitettua yksi tavara pois, voi tuntua vaikealta. Mistä oikein luovun? Onko tavaraa edes niin paljon? Jääkö jäljelle enää mitään? Ei hätää. Kodista löytyy yllättävän paljon turhaa tavaraa.

Jokaisella on esimerkiksi ylimääräisiä aikakauslehtiä tai mainoksia, joita tipahtaa postiluukusta lähes päivittäin. Kirjahylly on notkollaan useaan otteeseen luettuja kirjoja ja keittiön kaapit puolestaan tursuavat muovisista säilytysrasioista. Purkit täyttyvät vaatteiden varanapeista. joita olet säästänyt siltä varalta, että ehkä joskus saatat tarvita niitä. Et ole tarvinnut nappeja tähänkään asti, joten tuskin tulet tarvitsemaan niitä tulevaisuudessakaan. Halutessasi voit jättää pari nappia jemmaan tai laittaa kaikki pois. Jos housun nappi joskus sattuukin eksymään – kangaskaupasta löytyy suuri valikoima nappeja edullisesti.

ausbildung-bibliothek-bildung-775998

Pohdi seuraavan kerran kaupassa miksi haluat ostaa juuri sen tuotteen. Tarvitsetko sitä oikeasti? Tuoko se iloa elämääsi?

Välttämättä et edes tarvitse kyseistä vaatetta mitä olet juuri kaupan kassalle kiikuttamassa. Sinulla on jo viisi samanlaista paitaa vaatekaapissa, joissa on yhä hintalaput paikoillaan. Ne on niitä ”ihan kivoja”, joita et ole vielä käyttänyt, koska ei ole tullut  ”sopivaa tilaisuutta” . Tuskin tulet käyttämään tätä uuttakaan paitaa, joten älä osta vain ostamisen ilosta tai alennetun hintalapun takia. Luovu ensin vanhoista ja harkitse sitten vasta uuden hankkimista, mikäli se on tarpeellista.

Sinä päivänä kun ostat uuden tuotteen, joudut laittamaan kaksi tavaraa eteenpäin, koska tavaroita täytyy olla vähemmän kuin edellisenä päivänä. Tavara päivässä pois -haasteen ideana on aloittaa seuraava vuosi kodissa, jossa on 365 turhaa tavaraa vähemmän.

Ei muuta kuin suunta kohti kaappien syövereitä ja rohkeasti sellaisista tavaroista eroon, joita et ole aikoihin käyttänyt ja joiden olemassaoloa et edes muistanut enää.

Valtakunnallinen Siivouspäivä järjestetään lauantaina 26.05.2018 myös meillä täällä Raahessa. Olette lämpimästi tervetulleita myymään tavaroitanne Rantakatu 7, 92100 Raahe osoitteeseen, jossa kokoonnumme yhteen kirppispöytiemme kanssa!

Reipasta siivousmieltä kaikille ja aurinkoista kevättä!

Kirjoittaja Saara

(kuvat lainattu ilmaisesta kuvakirjastosta)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: