Tutkimustöiden ja pajalaisten kuulusteluiden jälkeen blogitonttu poimi tuloksista viisi eniten esille noussutta vastausta.

1. AMMATTITAIDON YLLÄPITÄMINEN

Monilla aloilla on ongelmana työpaikkojen puute. Pajalla pääset ylläpitämään osaamistasi, sekä etsimään ponnahduslautaa oikeisiin töihin.

2. UUSIA KOKEMUKSIA

Edelliseen “syyhyn” jatkaen: osaamisesi lisääntyy! Pajoilla on mahdollista kokeilla eri alojen tehtäviä, mm. Mediasaunassa pääsee opettelemaan Adoben ohjelmia ja vihernikkaripajalla puutarha-alaa. Ja mikäli esimerkiksi sosiaalinen media ei ole tuttu, niin somekanavien käyttöä (Facebook, Instagram, Twitter..) pääsee myös harjoittelemaan. Voit siis kokeilla turvallisesti uutta alaa: pelkkä kiinnostus ja motivaatio riittää!

Myös oheistoimintaa ja koulutuksia järjestetään pajatoiminnan ulkopuolella, esim. hygieniapassi, ensiapukortti, virkistäytymistoimintaa ja niin edelleen.

dav

3. HYVÄ RYHMÄHENKI

Pyrimme hyvään ilmapiiriin. Kaikkien ideoita ja mielipiteitä kuunnellaan, ja halutessaan voi ja saa aina kysyä palautetta töilleen. Ongelmatilanteissa saa luonnollisesti apua.

4. VERKOSTOJEN LUOMINEN

Verkostoituminen kannattaa mikäli mielii päästä isompiin töihin, ja tähänkin on täällä mahdollisuus.

5. VOITTAA TOIMETTOMUUDEN

Työttömänä vellominen ei ole herkkua kenellekään.

Muita kuultuja suosituksia olivat muun muassa mahdollisuus tehdä töitä oman elämän sallimissa rajoissa, yllättävät kokemukset (kyseinen pajalainen ei odottanut pääsevänsä editoimaan videoita) ja halpa kahvi.

dav

Entisen pajalaisen kuulustelu

Viimeiseksi, muttei vähäisimpänä: kidnappasimme erään entisen pajalaisen joka sai töitä muualta ja kuulustelimme häntä. Tällaisia vastauksia saimme irti:

Kerro lyhyesti itsestäsi ja missä olet nykyään töissä?

43-vuotias perheellinen, naimisissa.

Koulutukseltani olen toimistotekniikan merkantti, sähköalan automaatioasentaja, lähihoitaja sekä minulla on yrittäjän ammattitutkinto.

Minulla on 10 vuoden työkokemus lähihoitajana, sekä muutama vuosi omaishoitajana. Työkokemusta olen saanut tapahtumien organisoimisesta, myyntityöstä vaatetusliikkeessä sekä henkilökohtaisen avustajan työstä. Kampuksella työskentelin noin puolitoista vuotta.

Nykyään toimin Raahen Kansalaistalo Jytyllä avustavana toimistosihteerinä  asiakaspalvelussa.

Millä pajalla työskentelit?

Myyntipajalla, sekä markkinointi- ja toimistopajalla.

Positiivisia puolia pajatoiminnasta?

Yhdessä tekemisen meininki tapahtumatuotannon organisaatiossa, kädestä pitäen opettaminen  ja hyvä yhteishenki. Uusien asioiden oppiminen, sekä uusien ihmisiin tutustuminen.

Auttoiko pajatoiminta työpaikan saamiseen?

Kyllä, pajatoiminnassa opitut työskentelytavat ja että olin osoittanut olevani nopeaoppinen ja kykenevä itsenäiseen työskentelyyn edesauttoivat että pajaohjaani suositteli minua työnantajalle ja paikka oli minun haastattelun jälkeen.

Miten paja auttoi kehittymään omalla alalla?

Pääsin kehittämään ammattiosaamista myyntipajan tehtävissä ja tapahtumatuotantoon liittyvissä erilaisissa tehtävissä. Opin näytteilleasettajapaikkojen markkinoinnissa ja myymisessä. Opin organisoimaan itsenäistä toimistotyöskentelyä järjestettävien tapahtumien tiimoilta.

Oman työllistymisen edistäminen onnistui hyvin kun sain aiemmin hankkimaani osaamista päivittää painopisteenä markkinointi sekä toimistotyö.

Suosittelisitko pajatoimintaa muille ja miksi?

Suosittelen lämpimästi pajatoimintaa. Omaat kiinnostuksen uuteen tai vanhaan haluten oppia uusia asioita. Lähde ihmeessä mukaan, voittaa kotona istumisen!

Heräsikö mielenkiinto? Lisää tietoa pajoista ja yhteystiedot löydät täältä.

Postauksen rustaili Sara.

IMG_20180303_121431

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: