Kierrätyssuunnittelun intensiivipaja

Marraskuun 28. ja 29. päivänä 2017 Käsityöpajalla toteutettiin Kierrätysdesign-työpaja. Pajan ohjaajana toimi kierrätysmuodin moniosaaja Outi Pyy.

Havainnollisten, selkeiden ja käytännönläheisten esimerkkien kautta saimme kattavasti tietoa kierrätyssuunnittelun eri tyypeistä, säännöistä ja rajoitteista, vaatteiden tuotannon ympäristövaikutuksista sekä myös yrittäjyydestä.

Työpaja oli tiivis yhdistelmä luentoja, tuotesuunnittelua ja kierrätystuotteiden valmistusta. Outi haastoi pajalaisia ajattelemaan mukavuusalueen ulkopuolelle hyvällä otteella. Päähuomio oli suunnitteluprosessissa, valmistusta jatkettiin myöhemmin tavallisina pajapäivinä tai kotona esim. joulutauon aikana.

Antoisa ja inspiroiva kokonaisuus! Kierrätysdesign-työpajan aikana syntyneitä ideoita tullaan varmasti hyödyntämään tavalla tai toisella kuluvan vuoden tapahtumatuotannoissa, somistuksissa ja puvustuksissa. Itselläni heräsi monia oudosti houkuttelevia ajatuksen aihioita liittyen mm. PuluvärkkiICEn potkukelkkahaastekisa-asuihin ja Pekan Pimiöille suunniteltuihin naamiaisiin…

Työpaja oli osa Taideyliopisto avoin kampuksen ja Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen yksikön yhteistyössä toteuttamaa Mun juttu – meidän tulevaisuus -hanketta, jota rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. 

Kuva7_PaulaVirtanen_kierratyspaja

Teksti ja kuvat: Paula Virtanen

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: