Joulun tunnelma löytyi Kampuksen Joulutorilta

Antun Alpakat tulivat Kampuksen Joulutorille Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön kutsumana 16.-17.12. Otimme mielellämme kutsun osallistua tapahtumaan vastaan.

Alpakkamme Alli, Roosa ja pikkuvasa Jussi olivat varustautuneet tapahtumaan asiaan kuuluvin varustein, pienin tonttulakein ja punaisin loimin. Ihmiset olivat todella kiinnostuneita alpakoista ja saimmekin kertoa niistä lähes taukoamatta molempina päivinä. Yleisimpiä kysymyksiä taisi olla, mistäpäin me olemme tulleet tänne, mitä alpakoilla tehdään ja ovatko ne helppohoitoisia.

Moni olisikin halunnut itselleen yhden suloisen alpakan olohuonetta koristamaan. 🙂 Jouduimme kuitenkin pettymykseksi sanomaan, että yksi alpakka ei riitä, niitä on oltava vähintään kolme, mieluummin vielä  enemmän. 🙂 Alpakka on nimittäin laumaeläin.

antun_alpakat_joulutori1

Tapahtuma oli kaikin puolin loistava ja hyvin järjestetty. Tunnelman luomiseen oli satsattu paljon ihanin valoin ja koristein. Ulkona ja sisätiloissa oli paljon erilaisten tuotteiden myyjiä. Joulupukkikin muorin ja tonttujen kanssa oli kiireiltään ehtinyt tulla kampukselle kuuntelemaan lasten joululahjatoiveita. Viihdyimme tapahtumassa hyvin ja hyvän fiiliksen pystyi aistimaan myös tapahtuman myyjistä kuin asiakkaistakin. 

Meitä pyydettiin mukaan myös seuraavaan Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön järjestämään tapahtumaan, joka on 3.3.2018 oleva Puluvärkki ICE. Tulemme sinne todella mielellämme. Tulkaahan tekin! 

Alpakkaharrastuksen taustaa

Kerronpa tähän vielä hieman mistä kaikki sai alkunsa. Haave alpakoista lähti vuonna 2013, kun näin niistä facebookissa kuvia. Silloin päätin, että noita haluan joskus myös itselleni!

Monien mutkien, epäuskon ja toivottomuuden hetkien jälkeen, kesäkuun alussa vuonna 2015 sain vihdoin ensimmäisen oman alpakan Tinkan ja kaksi “laina-alpakkaa” pihattoon. Siitä se kaikki sitten lähti. Oma lauma kasvoi jo samana kesänä yhdellä alpakalla Roosalla ja 2016 tammikuussa hain vielä kaksi uutta alpakkaa Allin ja Jamin Joutsenosta. Sillon lähti “laina-alpakat” Ulpu ja Eduardo omaan kotiin takaisin.

Tänä vuonna toukokuussa ja kesäkuussa syntyivät sitten omat ihanat alpakkapojat Sulo ja Jussi talliimme.

antunalpakat_joulutori2

Alpakkamme asuvat Pattijoella, Olkijoen kylässä. Alpakkamme asuvat pihatossa, jossa ne saavat itse päättää, ovatko ulkona vai sisällä. Yleensä ne tykkäävät olla ulkona. Olkien päällä ne makoilevat vieri vieressä tyytyväisinä ja välillä nousevat mutustelemaan heinää.

Usein ei kova lumipyry, pakkanen tai vesisade saa niitä siirtymään sisätiloihin, silloin olemme ne kuitenkin houkutelleet sinne. Nykyisin olemme joutuneet valitettavasti laittamaan ne yöksi talliin, koska meidänkin lähistöllä on liikkunut susia. 

antunalpakat_joulutori3

Alpakoiden kasvatus  on minulle ja miehelleni rakas harrastus. Haluamme kuitenkin tuottaa iloa ja hyvää mieltä näiden ihanien eläinten kautta myös muille ihmisille. Siksipä teemme mahdollisuuksien mukaan alpakkakeikkoja. Voit seurata meitä facebookissa ja instagramissa nimellä Antun Alpakat.

Tunnelmallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018 kaikille!

Kirjoittaja:
Anna-Riikka Kauppila / Antun Alpakat
antunalpakat@gmail.com

Kuvat Tarmo Somero

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: