Kardemumma sujahtaa sydämeen

Tällä viikolla olemme Hanketoiminnan ja kehittämisen kahvilaporukan kanssa sukeltaneet tossunkikkuroita ja villanutun nukkia myöten jouluntuoksuiseen maailmaan, kun Kardemumma valtasi leipomuksineen kahvilan keittiön.

Alkuviikosta alkoi tonttujen perehdyttäminen Korvatunturin juustokakkujen salattuun maailmaan. Siitä ei suinkaan selvitä ilman piparkakkuja, neilikoita saati tuikean mausteisia punahehkuisia glögejä, joiden reseptit alkavat olla kohdilleen hiotut.

Mumma kertoo kehittäneensä myös glögijuustokakun gluteenittomaksi, kun pukki ryhtyi tiukennetulle ruokavaliolle.

kardemumman_joulukahvila_2

Seuraava juustokakku työnnetään uuniin. Se marmoroitiin ja sipsuteltiin kauniiksi puolukalla. Mumma neuvoi vielä tonttuja oikein suloisen pehmeän täytteen valmistuksessa. Tämä saa kuulemma tuiverruksesta palanneen häijyimmänkin tontun leppymään:

Puolukkamarmoroitu juustokakku

200g Pirkan Digestive-keksejä

75g voita

2prk (à 250 g) maitorahkaa

1rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa

1dl vispikermaa

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

2tl vanilliinisokeria

2rkl sitruunamehua

1dl puolukoita

3/4 rkl sokeria

Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.

Mittaa sulaneet puolukat  ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi sose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa marmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

raahen_joulunavausviikko_2018_harkatori

Porkkanakakku kelvannee toki muulloinkin kuin jouluna, mutta joulunavausviikon kunniaksi tujautimme vähän ronskimmin kanelia joukkoon. Tässä muodossa porkkana saa autuaan hymyn leviämään myös pukin kasvoille, joten leivoimme taas myös gluteenittomana.

Ja tottahan toimistotonttujen kelpaa yläkerrassa rustailla joulurunoja, kun mumman sulotuoksut leijuvat kaiken yllä.. 🙂

Tällä viikolla (20. – 25.11) siirrymme tuoksujen ja tiukujen saattelemana Härkätorin puistoon. Kardemumman joulukahvila on avoinna maanantaista perjantaihin kello 16-20 ja lauantaina 12-16.

kardemumman_joulukahvila_1

Lämpimästi tervetuloa!

Kuvat: Anni Mämmelä

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: