Kampuksen väki sai huikean mahdollisuuden päästä kuuntelemaan Madventures-kaksikon, Riku Rantalan ja Tuomas “Tunna” Milonoffin luentoa aiheesta Uskalla rikkoa rajasi –  toteuta unelmasi! 7. marraskuuta.  Allekirjoittanut ei ollut ikinä kuullutkaan Madventuresista. Luento osoittautui kuitenkin hyvin mielenkiintoiseksi.

Madventures_riku_tunna_yleisoa
Kaksikko elävöitti luentoa videonpätkillä seikkailuistaan, joissa oli toinen toistaan hurjempaa menoa: Riku hyppäämässä liki 90 metriä korkean pilvenpiirtäjän päältä Pietarissa, Tunna syömässä keitettyjä iilimatoja jotka ovat imeneet Rikun verta, sekä tapaaminen ihmissyöjäheimon kanssa Papua-Uudessa-Guineassa.

Usko itseesi

Miten nämä kokemukset on saatu toteen? Kaksikko kiteyttää sen olevan kiinni itseluottamuksesta, uskalluksesta ja intohimosta. Luovuus syntyy kovasta työstä: kukaan ei ole seppä syntyessään, kaikki vaatii harjoittelua. Kameran edessä hilluminen, kirjoittaminen, luentojen pitäminen… mitä enemmän tekee, sitä paremmin se alkaa sujua.

Tärkeää on myös olla pelkäämättä epäonnistumista. “Jos pelkää virheitä, ei voi onnistua”, Riku teroittaa. Pitää kyetä laittamaan itsensä likoon ja pois mukavuusalueelta. Suomalaisten keskuudessa on melko yleistä itsensä ja kykyjensä vähättely. Tästä ajattelutavasta pitäisi päästä eroon.

Madventures_Riku_ja_Tunna_kuva1
Kiitokseksi motivoivasta (ainakin allekirjoittanut koki jonkin sortin valaistumisen) puheesta, Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön johtaja Hannele Meskus lahjoitti Tunnalle ja Rikulle Pooki Flakkaa -kahavipööniä. Tähän Tunna totesi naurahtaen, että sopivasti eniten suomalaisia kuvaava lausahdus on “Ei minulle tarvitse keittää”, kahviin viitaten.

Lue lisää: Mikä on #suomalaisinlause?

Kävi myös ilmi, että Milonoff on uransa alkuaikoina osallistunut Helsingin Mediakylpylän työpajatoimintaan. Samaan aikaan hänen kanssaan oli siellä mm. Pasilan käsikirjoittaja Atte Järvinen. Hauska samankaltaisuus, kun meillä täällä Kampuksella on Mediasauna.

Luento järjestettiin osana Mun juttu, meidän tulevaisuus -hanketta.

www.facebook.com/madventures

www.madventures.tv

www.yle.fi/docventures

Kuvat © Anni Mämmelä

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: