Bloggaaminen auttaa Raahen kaupungin vision toteuttamista

Vetovoimainen, kansainvälinen ja vahvuuksiinsa nojaava kaupunki, jossa on hyvä asua ja yrittää. Raahen visio on ilahduttavaa luettavaa. Se on selkeä, tarkasti rajattu ja fokusoitu.

Monissa yrityksissä ja kaupungeissa vision vienti käytännön tasolla on kuitenkin haastavaa. Mutta Raahessa sekin on onnistuttu toteuttamaan loistavasti.

Visio on synnyttänyt monia erilaisia tapahtumia, kuten Puluvärkki ICE, Siivouspäivä-kirpputoritapahtuma, Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät, Pekan Pimiät ja Kampuksen Joulutori.

Sen lisäksi vision avulla Raahen asukkailla on mahdollisuus osallistua useisiin erilaisiin työpajoihin, jotka tarjoavat monipuolisen mahdollisuuden mm. tukityöllistämiseen, kuntouttavaan työtoimintaan sekä työharjoitteluun.

Eipä siis ihme, että Hanketoiminnassa ja kehittämisessä käy kuhina. Yksikön pääasiallinen tehtävä kun on toteuttaa Raahen kaupungin visiota käytännön tasolla. Ja siinä tämä yksikkö on onnistunut vallan mainiosti.

Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikkö koostuu erilaisista työpajoista, jotka tukevat monipuolisesti muun muassa työllistymistä.

Lue lisää: Hanketoiminnan ja kehittämisen työpajat

Sain ilon olla osa tätä yhteisöä perjantaina 3.11. kun pidin neljän tunnin mittaisen koulutuksen bloggaamisesta ja luovasta kirjoittamisesta. Toinen koulutuspäivä on tulossa 16.11. enkä malta odottaa, että pääsen tämän porukan kanssa uudelleen saman pöydän ääreen.

Koulutuspäivän aikana kävimme läpi

  • bloggaamisen perustermejä
  • sisällöntuotannon perusteita
  • hakukoneoptimoinnin perusteita
  • mielenkiintoisen otsikon tekemistä
  • sekä hahmottelimme 3 kuukauden julkaisusuunnitelmaa

Tavoitteellisella ja systemaattisella toiminnalla blogilla saadaan aikaan laajaa näkyvyyttä. Blogi tulee tukemaan loistavasti Raahen kaupungin visiota ja helpottamaan Hanketoiminnan ja kehittämisen yksikön tehtävää ilmaisena markkinointikanavana.

Bloggaaminen helpottaa ja nopeutuu, kun tiedetään, mistä kirjoitetaan. Säännöllinen julkaisurytmi määriteltiin koulutuspäivän aikana yhteen postaukseen per viikko. Postaus julkaistaan aina alkuviikosta. Kun ideariihen avulla mietitään kerran kuussa parin tunnin ajan porukalla blogipostausideoita, loppu on enää kirjoittamista vaille valmis.

Kirjoittamisen jälkeen seuraava vaihe on postausten markkinointi sosiaalisessa mediassa. Tähän ei ehditty päivän aikana vielä menemään kunnolla, joten tämä jäi 16.11. koulutuspäivään.

Bloggaaminen on luovaa sisällöntuottamista. Siksi kannustin paikallaolijoita kirjoittamaan ideoita ensin käsin. Esimerkiksi blogipostauksen voi hahmotella kynällä paperille ja vasta sen jälkeen kirjoittaa koneella. Käsin kirjoittaminen muun muassa aktivoi molempia aivopuoliskoja ja herättää luovuuden ja mielikuvituksen. (Lähde: http://mashable.com/2015/01/19/handwriting-brain-benefits/#7W8_w5NoWsq5)

Vaikka voisi luulla, että ideoiden kirjoittaminen käsin vie enemmän aikaa kuin suoraan tietokoneelle kirjoittaminen, tilanne on juuri päinvastoin. Ideoiden vieminen tekstiksi on nopeampaa sen jälkeen, kun aihe on rajattu ja tiedetään mistä kirjoitetaan.

Koulutuspäivä oli hyödyllinen sekä osallistujille että itselle. Osallistujat saivat aimo annoksen käytännönläheistä tietoa ja ideoita bloggaamiseen ja miten se tukee heidän markkinointia jatkossa. Itse sain muutaman loistavan blogipostaustaidean, jotka on lisätty omaan julkaisusuunnitelmaan. Nämä win-win tilanteet on aina yhtä upeita.

16.11. jatketaan tämän porukan kanssa ja sen jälkeen jään innolla odottamaan miten Hanketoiminnan ja kehittämisen ylläpitämä blogi kehittyy.

Kirjoittajasta:

Tiia Konttinen on blogivalmentaja, joka on valmentanut jo yli 700 bloggaajaa ja yrittäjää. Tiian tavoitteena on auttaa kasvattamaan blogin kävijämäärää ja hankkimaan tuloja blogin avulla. Tiia on Unelma Onnellisuudesta yhteisön perustaja, joka kasvoi yli 43000 upean unelmoijan yhteisöksi. Lue lisää Tiian blogista: www.tiiakonttinen.fi/blogi

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: